Mājas lapa: http://www.itblog.lv

Gatis.mix.lv ir mans ikdienas mix - ja ir ko pateikt, tad pateikšu to šeit! P.S. - pievienojies mana profila RSS lasītāju pulciņam!
Žurnāli, kurus lasu es:

Arhīvs
Aprīlis, 2024
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Delfi.lv "jaunais" dizains, web dizainera skatījumā
Publicēts 2. janvārī, 2008.
Ar jaunā gada iesākšanos Delfi.lv ir veikuši nelielas izmaiņas savā noformējumā, ko daudzi jau nodēvējuši par jauno Delfi dizainu.

Pirmais iespaids ir tāds- vai nu Delfi nevarēja atļauties noalgot puslīdz normālu dizaineri vai arī šīs dizainiskās izmaiņas veica paši programmētāji, par ko liecina kaut vai nekvalitatīvais logotips (pievērsiet uzmanību "D" burtam), zem tā ir palikta arī muļķiga un lieka ēna. Augšējā josla ir ļoti prasta, nerunājot par ikoniņām, kuras ir tik vienkāršas, ka vienkāršāk nevar. Tā pat ir nelielas neprecizitātes, piemēram, labās joslas banneris ir pielipis pie pašas augšas, galvenās ziņas ir sagājušas kopā. Atverot kādu sadaļu no augšējās izvēlnes, teiksim, "kultūra", tad šī izvēlne pazūd un vienīgā iespēja tikt atpakaļ uz sākuma lapu vai citām sadaļām ir ar BACK pogu vai kaut kur augšā, maziem burtiem paslēpusies norāde uz www.delfi.lv. Galu galā, ja reizi pa gadsimtu, veiciet izmaiņas portāla noformējumā, kas laika gaitā mainījies ļoti minimāli, tad veiciet tās rūpīgāk.


Logotipa "D" burts ir graudains.



Augšējās izvēlnes ikoniņas ir tik vienkāršas, cik vienkāršas tās varētu būt.


Labās puses slejas banneris ir pielipis pie pašas augšas.

Tomēr galvenais uzsvars šajā "jaunajā" dizainā ir likts uz jauno ceturto sleju, kas ir loģisks risinājums gan tehnoloģiju attīstībā, gan tajā, ka būs vairāk vietu kur izvietot informāciju.

Lai arī pamatideja par ceturto sleju ir apsveicama un, manuprāt, veiksmīgs risinājums, tad pārējas izmaiņas ir veiktas pavirši un pat ļoti zemā līmenī. Kritika no manas puses bija netaupīta un skarba, taču uzskatu, ja šāda apjoma projekts kaut ko dara, tad tam ir jābūt perfektam un labi pārdomātam.


Komentāri (15)
nombre.lv: kaut kāda stulba brēka tiek celta. es tur nekādu jauno dizainu neredzu! tāda nav!!!! tika "paplašinātas" lapas iespējas un tas ir viss
02/01/2008 13:15
Taustiņklabeklis: Labās puses bannera pielipšana pie dzeltenās līnijas noteikti nav dizainera vaina. To nu Tev vajadzētu saprast.
02/01/2008 13:20
Gatis: nombre.lv: jaa protams, nav nekaads jauns dizains, bet njemot veeraa to, ka Delfi.lv ir viens no portaaliem, kura dizainiskaa puse praktiski nav mainiijusies, tad tas ir passhsaprotami, kaapeec ir taada breeka arii pie ssaadaam, nelielaam izmainjaam.

tk: nu jaa, protams, bet tomeer taa ir neprecizitaate, ko vienkaarshi noraadiiju. :)
02/01/2008 13:23
Ingus: Tas logo tik drausmīgi izskatās, jo HTML salicējs nav aizdomājies, ka logo izmēru samazināšana ir jāveic kādā no grafiskajām programmām, nevis ar HTML līdzekļiem. Ja paskatās caur FX to bildi ar View image, tad bilde ir lielāka, nekā norādīts HTML izmēros.
02/01/2008 13:38
Gatis: Ingus: nu jaa, bet tad jautaajums, kaadaa programmaa dizaineris ir licis to logo virs taas eenas, ja html slicerim bija jaadomaa, ka logo ir jaasamazina kaadaa programmaa griezhot sso logo prieksh html?
02/01/2008 13:41
Mfz: Skatījums un kritika ir parasta lietotāja līmenī, trūkst sava piedāvāta varianta, kā vajadzētu tavuprāt izskatīties.
02/01/2008 13:43
Gatis: Mfz: mans piedaavaajums ir pavisam vienkaarsh - noveerst ssiis uzskatiitaas neprecizitaates un noliigt dizaineri, nedomaaju, ka Delfi to nevareetu atljauties. Driizaak jau vinji nevareetu atljauties ssaadi riikoties, jo ir lieli un katra siikaakaa izmainja var krietni iedragaat vinju apmekleejumu.
Bet nu neko vairaak piedaavaat nav jeegas, jo cik zinu un cik zini drossi vien pats, tad vinji gatavo kaut ko jaunu un lielu, taatad gaidaam to, bet principaa vinjiem jau sen vajadzeeja un joprojaam vajag delfi dizainu paarbuuveet - muusdienigaaku, lietojamaaku - neatmetot vinju korporatiivaa stila paziimes.
02/01/2008 13:49
Taustiņklabeklis: Domāju, ka Delfi turās pie vecām/labām lietām. Diemžēl līdz šīs zemes interneta malām nav atnākušas jaunas vēsmas. Arvien daudzas lapas izskatās kā no 90tajiem. Manuprāt, mūsdienu tehnoloģijas ir tik dažādas un talanti un iespējas tik lieli, ka tos pašus Delfus varētu uztaisīt tā, ka cilvēki to atverot teiktu 'Wow!'. Un tad pat reklāmas nelektu acīs.

Un nav runa par to, ka jāveido mākslas darbs. Ir runa par to, ka izdzīvo smukākais un gudrākais un cilvēki internetu tak mīl ar acīm.

Gati, zini, kas ir nesmuki, ka zem Tava nika parādās saite, bet zem citiem ne :)
02/01/2008 13:50
Gatis: TK: piekriitu tev, lielisks piemeers ir tas, kaa pirms krietna laicinja savu lapu paarbuuveeja CNN, manupraat vinjiem tas izdevaas lieliski.

par saiti zem mana nika ir taa, ka es pievienoju komentaarus kaa reggistreetais lietotaajs un pie maniem profila uzstaadiijumiem ir pievienota saite, taapeec taa - bet to var jebkursh.
02/01/2008 13:54
Gatis: aaa, sapratu fishku par maajas lapaam - jaa taa ir kljuudinja, kas tiks noveersta.
02/01/2008 13:55
deni2s: "ir lieli un katra siikaakaa izmainja var krietni iedragaat vinju apmekleejumu."
Muļķības - viņi ir tik lieli, ka tādi sīkumi viņiem ir pie kājas un apmeklējumu nemainīs.

"vinji gatavo kaut ko jaunu un lielu"
Igaunijā "jaunais un lielais" laikam jau darbojas: http://noortekas.delfi.ee/
02/01/2008 14:13
Gatis: deni2s: nezinu vai esi kaadreiz straadaajis ar lieliem projektiem, vai tev vispaar ir kaada saistiiba ar web lietaam, tad no pieredzes zinu teikt, ka tieshi lielos un iipashi lielos projektus jebkaadas izmainjas iespaido visvairaak - katra izmainja kaut ko maina, pat vismazaakaa, siikaakaa. Protams, vinji izmainot dizainu nekad nezaudees visus apmekleetaajus vai uzreiz neieguus papildus neskaitaamus, bet tas ietekmees vinjus ilgaakaa laika posmaa, vienaa vai otraa virzienaa. Un protams, svariigaakais ir saturs, tachu izmainjas, kas tiek veiktas diziana arii ir faktors, iedomaajies galeejiibu, kuraa delfi paliek par pilniigu "meeslu"? gribeesies to apmekleet ar vien retaak un retaak, bet protams, taas ir galeejiibas.....

nu jaa, bet galvenaa doma taada - ka arii nelielas izmainjas ietekmee portaalu attiistiibu, iipashi lielu projektu, kaa tas ir delfi, inbox, tvnet utt.
02/01/2008 14:27
deni2s: Piedod, bet delfi jau tagad ir pilnīgs mēsls. Tai pašā laikā paskaties, kādas viņiem ir reklāmas cenas un cik daudz ir reklāmdevēju un apmeklētāju. Tikai tāpēc, ka viņi bija pirmie un vienīgie savā laikā un ir vieni no atpazīstamākajiem. Līdzīgi kā laacz citu blogotāju vidū - nav viņa posti 3x interesantāki un kvalitatīvāki par vidējo lv blogotāja postiem, bet apmeklējums salīdzinoši liels.

Zinu, cik ļoti ietekmē sīkumi, jo īpaši lielos projektos, taču tas neattiecas uz delfiem, kuri balstās uz konservatīvā nemainīguma principa, kas savā ziņā arī nav slikti, no lietotāja vulgaris puses. Nedz viņiem tur ir sakarīgs, optimizēts kods, nedz normāls RSS, kas normāli darbojas, par tādām "megafīčām" kā web 2.0 un ajax nemaz nerunājot. Paskaties, kādas reklāmas reizēm tur traucējas - tas ir daudz būtiskāk par šajā rakstā pieminētajiem sīkumiem, taču izskatās, ka delfos nevienu tas īpaši nesatrauc.
02/01/2008 15:37
BlackHalt: Gan aplicējs, gan apliekamais nezin ko nozīmē CSS background.
03/01/2008 14:29
sandy: Patikami redzet vairaak reklaamas kaa parasti.
04/01/2008 14:27
Tavs vārds:
Tavs e-pasts:
Tava mājas lapa:
Ievadi šī portāla nosaukumu: